ciasto - 160969 przepisów (strona:1423/10732)

Ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez glutenu, bez cukru 235

Dzisiaj na „ Zdrową Środę ” przygotowałam pyszne ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez cukru, bez glutenu. Bardzo smaczne, z dużą ilością świeżych owoców. Do posłodzenia ciasta możemy użyć ulubionego słodzika. Ciasto jest szybkie, proste w przygotowaniu i pięknie wygląda, polecam… Ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez glutenu, bez cukru Składniki: Spód: 1 szklanka migdałów 1 szklanka wiórków(...)wymieszać. Tak rozmieszaną żelatynę wlać do pozostałego jogurtu i wymieszać. Jogurt wstawić na około 5-10 minut do lodówki. 7. Lekko tężejący jogurt wymieszać mikserem i wylać go na ciasto w blaszce. Na wierzchu poukładać świeże owoce. Ciasto wstawić do lodówki na około 2-3 godziny. Udanych wypieków:) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
NALEŚNIKI. RODZAJE CIASTA NALEŚNIKOWEGO 179

pojemności 200 ml 1 szklanka mleka o pojemności 200 ml lub 1 szklanka wody o pojemności 200 ml 1 jajko 1 łyżka oleju olej do smażenia Sposób przygotowania ciasta naleśnikowego: Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy mleko lub wodę z łyżką oleju, dodajemy jajko i miksujemy, aby uzyskać gładkie ciasto bez krupek(...)zależności od tego, czy do przygotowania ciasta naleśnikowego użyjemy mleka czy wody, będzie miało ono zastosowanie odpowiednio albo do dodatków słodkich, albo do mięs, wędlin i warzyw.          I tak do serów i dżemów użyjemy ciasta z dodatkiem mleka, zaś ciasta z dodatkiem wody użyjemy np. do przygotowania krokietów mięsnych, naleśników ze szpinakiem

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Ciasto drozdzowe z rabarbarem i z kruszonka 125

Drożdżowe ciasto z zatopionym w nim rabarbarem.  ciasto: 500 g mąki pszennej, 150 g cukru, 130 g masła, 5 jajek, 300 ml mleka, 7 g suchych drożdży, skórka otarta z cytryny, 1,5 kg rabarbaru, szklanka cukru, kruszonka: 50 g masła, 50 g cukru, 100 g mąki pszennej, Rabarbar obrać, pokroić na 1 centymetrowe kawałki, ułożyć na blasze wyłożonej(...)dodać mleko z drożdżami, wymieszać. Jajka utrzeć z cukrem na pulchną masę. Dodawać mąkę z mlekiem i drożdżami. Wyrabiać, następnie dodać roztopione masło i skórkę z cytryny. Dalej wyrabiać. Ciasto będzie luźne. Oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat oprószony mąką. Rozciągnąć je tworząc prostokąt. Na cieście rozłożyć rabarbar.  Ciasto zwinąć w rulon

królestwo garów
Jogurtowe łaciate ciasto z rababrarem 238

Kolejna odsłona naszego ulubionego ciasta jogurtowego. Tym razem w urocze kakaowe łaty, z rabarbarem i pełnoziarnistą kruszonką. Co za smak! Pod chrupiącą maślaną kruszonką kryje się mięciutkie, puchate i wilgotne ciasto z kawałkami orzeźwiającego rabarbaru. Trudno się od niego oderwać i jak pokazuje doświadczenie, na jednym kawałku się nie skończy.  p.s. Na ciepło z gałką lodów smakowało wyśmienicie! Składniki(...)łyżkę odłożyć), jajka, olej, ksylitol, sok i skórkę z cytryny roztrzepać. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wsypać do mokrych składników, wymieszać łyżką (grudki mogą pozostać). Do 1/3 części ciasta dodać kakao i łyżkę jogurtu, wymieszać. Blachę (23x33cm) wyłozyć papierem, wylać 1/3 ciasta białego i całe kakaowe, tworząc kleksy. Na cieście rozłożyć połowę rabarbaru. Na rabarbar wylać pozostałe ciasto, rozsmarować

Obiad gotowy
Proste ciasto z rabarbarem 263

Dziś zapraszam Was na proste ciasto z rabarbarem. Pyszne, łatwe w przygotowaniu, nic tylko piec. Sezon na rabarbar nie trwa długo, a ja uwielbiam go w połączeniu ze słodkimi wypiekami Ciasto powstało pod wpływem chwili. W końcu w weekend nie może zabraknąć słodkości do kawy lub herbaty Polecam Wam również wersję ciasta z rabarbarem i jabłkiem – idealne połączenia, delikatne(...)rozpływające się w ustach ciasto, które również nie przysporzy Wam problemów podczas pieczenia. Spróbujcie. Składniki: (na standardową keksówkę) 1 łodyga rabarbaru około 80 g + 2 łyżeczki cukru 150 g margaryny lub masła 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej – u mnie koszalińska Młyny Stoisław 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią Skworcu 1 szklanka cukru 1 łyżeczka

Słodkie okruszki
BISZKOPT Z MASĄ SEROWĄ I KOKOSEM 178

Mało mnie tutaj ostatnio,ale Maj to czas komunii więc wolny czas poświęcam na pieczenie ciast na zamówienie.W tamtym tygodniu poszłam na żywioł i upiekłam ciasto,które nie był przeze mnie sprawdzone. Czasami mi się to zdarza jak nie wiem co upiec. Dostałam telefon po komunii,że ciasta bardzo smakowały,w szczególności to białe....postanowiłam więc upiec(...)podzielić się z Wami przepisem. Inspirowałam się s Anastazją,która jak zawsze ma niezawodne przepisy. Ciasto jest lekkie,delikatne, nie za słodkie - po prostu pyszne. Składniki na biszkopt:   6 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić,pod koniec dodać cukier i żółtka.Na końcu dodać mąkę

Niespełnione zdolności kulinarne
Drożdżowe ciasto (jak u babci) z rabarbarem i kruszonką 145

ciasto przypomina mi wakacje u babci, słodki z mega ilością kruszonki z kwaśnym rabarbarem, mam do niego ogromny sentyment, czasami zmieniam tylko nadzienie na truskawki, porzeczki czy maliny, z kubkiem zimnego mleka czy kakao smakuje obłędnie….wracają wspomnienia! Nie ma chyba bardziej prostszego ciasta…. Składniki: Blacha 42/29 cm Ciasto drożdżowe: ½ kg mąki pszennej typ 500 10 g suchych drożdży(...)cukru Szczypta soli ½ kg rabarbaru 50 g płatków migdałowych Kruszonka: 1 łyżka otartej skórki z cytryny 20 dag mąki pszennej 10 dag cukru 10 dag masła Sposób przygotowania ciasta: Mąkę mieszam z cukrem, suchymi drożdżami oraz szczyptą soli, wbijam jajka, wlewam ciepłe mleko i wyrabiam ciasto, gdy zacznie odchodzić od dłoni, zajmuje to kilka minut-wlewam stopione masło, ponownie wyrabiam

Wanilia i Kardamon
Krucha tarta z rabarbarem 142

Pyszne i bardzo proste ciasto z rabarbarem. Połączenie kruchego ciasta i delikatne, lekko kwaskowate nadzienie z rabarbaru to połączenie idealne.  Ciasto kruche: 500 g mąki pszennej 250 g zimnej margaryny lub masła 1 szkl cukru 2 jajka 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 600 g rabarbaru op. budyniu malinowego 6 łyżek cukru z prawdziwą wanilią(...)łyżki mielonych herbatników lub bułki tartej Ciasto: składniki na ciasto posiekać, zagnieść i zwinąć w folię. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Pamiętajcie, że ciasto im lepiej schłodzone tym bardziej kruche po upieczeniu ;) Rabarbar umyć i pokroić w niedużą kostkę. Wymieszać z cukrem i proszkiem budyniowym. Połową ciasta wylepić spód i boki tarty. Nakłuć widelcem i podpiec ok 10 minut

Smakołyki Asi
Puszysty i lekki biszkopt z pianką z bitej śmietany i galaretki. Punkt krytyczny - Energia odNowa. 243

Wielu z Was na pewno zna to ciasto. Dawno go nie robiłam, więc była okazja przypomnieć sobie i przy okazji pokazać Wam na blogu. Ciasto jest proste i bardzo lekkie. Nie trzeba go niczym ozdabiać. Żadne polewy, lukry czy posypki nie są potrzebne. Biszkopt delikatnie nabiera wilgoci od śmietanowej pianki. Jeśli jednak lubicie bardziej wilgotne ciasta, to możecie biszkopt skropić(...)całkowicie zestalona, wtedy ubić śmietanę na sztywno. Następnie przełożyć do niej galaretkę i chwilę zmiksować. Piankę śmietanową wylać na jeden z placków biszkoptowych i przykryć drugim lekko dociskając. Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić przynajmniej na kilka godzin do lodówki. Najlepsze jest na drugi dzień, kiedy delikatny biszkopt nabierze odrobiny wilgoci z pianki. Wierzchu ciasta nie trzeba oblewać ani lukrem

Codzienna kuchnia niecodzienna
IDEALNE CIENKIE CIASTO NA PIZZĘ + PIZZA ZE SZPARAGAMI I MOZZARELLĄ DI BUFALA 164

wiecie, bo już Wam kiedyś pisałam jestem zdecydowaną zwolenniczką pizzy na grubym cieście ( im bardziej puszyste, grube ciasto na pizzę tym mój uśmiech coraz większy! ). Jednak od czasu do czasu i ja mam ochotę na coś delikatniejszego, ale równie pysznego. Idealny przepis na cienkie ciasto na pizzę również mam! W dodatku wegański, bo nie zawiera jajka! Jest idealnie wypieczona, boki(...)chrupiące, środek delikatny. Takie cienkie ciasto na pizzę jest błyskawiczne do zrobienia i świetnie smakuje ze wszystkimi dodatkami jakie sobie wymarzycie! Ja użyłam dziś świeżych zielonych szparagów, oliwek, dobrej jakości włoskiej oliwy i sera mozzarella di bufala. Wy śmiało możecie spróbować z mięsem wędlin, pieczarkami czy tez ulubionymi warzywami. Koenicznie spróbujcie i dajcie znać jak smakowało! Ciekawe czy rozkocha

Ostra na Słodko
pyszne kruche ciasto o korzennym smaku... 152

potrzeba jabłka szara reneta obrać i utrzeć na tarce grubsze oczka do miski, dodać dżem aroniowy lub jaki się lubi, dodać cukier, cynamon, kisiel i wszystko wymieszać składniki na ciasto posiekać z zimną margaryną na kruche ciasto tortownica 22 cm wyłożona papierem do pieczenia, z 3/4 ciasta wylepić w formie, i schować do lodówki na 30 minut, po tym czasie(...)fasolą, wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 C, grzanie góra/dół i piec 10 minut, następnie zdjąć folię z kaszą i piec jeszcze 5 minut, przed nałożeniem masy ciasto trochę wystudzić na ciasto wyłożyć nadzienie i resztę ciasta pokruszyć w palcach na kruszonkę piec dalej z 35-40 minut, ciasto w formie wystudzić w chłodnym miejscu dobrze aby nadzienie

W Mojej Kuchni Lubię
Pszteciki z grzybami i serem 298

Bardzo dobre paszteciki, każda pora roku jest dobra na takie specjały. Polecam, dziękuje Małgosia Przygotowanie ciasta drożdżowego – drożdże wymieszać w połowie letniego mleka przeznaczonego na ciasto, dodać cukier sól i łyżkę mąki. Wymieszać, przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, dodać posiekane drobno masło, resztę letniego mleka, roztrzepane widelcem jajko i wyrośnięte drożdże. Zagnieść ciasto jak każde(...)drożdżowe na gładką jednolitą masę. Włożyć ciasto do lekko natłuszczonej olejem miski, przykryć i zostawić do wyrośnięcia.   Przygotowanie grzybów suszonych – grzyby drobno posiekać, wrzucić do miseczki i zalać wrzącą wodą. Grzyby muszą być przykryte. Zostawić na co najmniej 2 godziny. Przygotowanie farszu – na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną drobno cebulkę. Smażyć chwilkę aż cebulka straci kolor

Kuchnia Pokoleń
Kostka kakaowo-kawowa z pianką czekoladową i śliwkami kalifornijskimi. 108

Przed nami długi weekend majowy. Mam dla Was propozycję pysznego i błyskawicznego ciasta. Ostatnio nie mama czas żeby dodać wpisy na bloga, projektowanie ogrodu, sadzenie kwiatów i krzewów to  moje zajęcie :)  mam tyle zaległych przepisów i nie wiem kiedy się za nie zabiorę. To ciasto chciałam Wam polecić bo naprawdę warto je upiec :)jest łatwe i szybkie(...)cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel.Następnie dodajemy olej i wodę. Mąkę, kakao,kawę i proszek do pieczenia przesiewamy i delikatnie mieszamy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.Przekładamy ciasto, pieczemy w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Czekoladę przekładamy do szklanej miseczki i stawiamy na garnku z gorącą wodą, co jakiś czas mieszamy

Sama słodycz i szczypta chili
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem 251

Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem – szybkie i pyszne danie. Obiad dla całej godziny bez brudnych naczyń! Wystarczy 15 minut przygotowań i trochę chęci Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 4 Składniki: 300 g łososia 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) 60 g sera mozzarella 100 g mrożonego szpinaku szczypta pieprzu szczypta gałki muszkatołowej odrobina(...)oliwy 1 łyżeczka sezamu lub maku Przygotowanie: Z łososia zdjąć skórę, wypłukać i osuszyć. Szpinak rozmrozić, a ser mozzarella pokroić w kostkę. Na ciasto francuskie wyłożyć plaster łososia, rybę delikatnie posolić. Na łososia wyłożyć kawałki sera, a na ser szpinak. Szpinak przyprawić gałką muszkatołową i pieprzem. Ciasto po bokach naciąć

KuchniaWeDwoje.pl
BROWNIE CZEKOLADOWE KLASYCZNE - NAJLEPSZE 119

Niewielki kawałek tego ciasta przyniesie ci nagłe podniesienie energii w organizmie, po czym wydzielą się endorfiny, dzięki czemu poczujesz się szczęśliwszy od razu po spożyciu jednego kawałka. Mówię to z obserwacji osób spożywających to właśnie ciasto J Prawdziwe brownie nie zawiera w sobie proszku do pieczenia, jest w środku lepkie, mokre, a czekolada można powiedzieć, że miejscami wręcz wypływa. Odrobina(...)miksera, albo ręcznie łyżką. Dodaj przesianą mąkę razem z solą i starannie wymieszaj. W tym momencie dodaj posiekane orzechy, jeśli używasz. Przygotowaną foremkę wyłóż papierem do pieczenia i napełnij ciastem. Najlepiej spisuje się tu foremka o wymiarach 20x20 cm, gdyż ciasto ma wtedy grubość tradycyjnego Brownie. Piecz ciasto ok. 35 minut w nagrzanym do 160 °C piekarniku. Jeśli używasz większej

Calzonella.com

Proponowane wyszukiwania