Coraz częściej odstawiam produkty glutenowe ze swojej diety. Wczoraj przyszedł czas na upieczenie ciasta bezglutenowego. Biszkopt wyszedł troszkę bardziej sypki niż ten upieczony na mące pszennej, ale w smaku jest jak najbardziej OK. Nie zawiedziecie się :). Osoby, którym nie przeszkadza w diecie gluten, mogą użyć mąki pszennej i tradycyjnego proszku do pieczenia. Prawdopodobnie wiele osób nie wie, że przez kilka dni nie miałam w domu piekarnika (w pewnym momencie odmówił posłuszeństwa). Nagle okazało się, ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...taki torcik gotowy by mi się na jutro przydał a tak muszę sama zrobić
Wygląda wspaniale,chyba jednak nie wszędzie można dostać takąmąkę,w Hiszpanii nie ma ,szkoda.
Ale pięknie wygląda... Zazdroszczę Ci tej pięknej patery:) Pozdrawiam serdecznie Magda
Biszkopt wyszedł na namalowany :) torcik wygląda smakowicie.
Tort rewelacja :) piękny i na pewno smaczny :) http://www.katarzynagotuje.blogspot.com
Powiem Ci ,że wyglądaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!ślinka cieknie!!!
Wygląda cudnie :)Mi gluten nie przeszkadza, ale zdarzają mi się bezglutenowi goście - takie ciasto będzie idealne :)
hej:)Mam pytanko, co zrobić gdy nie ma się tej żelatyny w plasterkach?? szukałam we wszystkich sklepach i nawet nie wiedzieli o istnieniu takiego czegos :( mam zwylką żylatyne.. co mam zrobić? i jeszcze jedno pytanko ta kremówka to ta 30% co kiedyś sie mase do shreka robiło?? :P (akurat też z Twojego przepisu go robiłam i wyszedł pyszny :P )z góry dziękuje za odpowiedź :*
Aniu gdzieś czytałam, że jeden listek żelatyny odpowiada 1 łyżeczce tej sproszkowanej. Osobiście wolę używać żelatyny w listkach, bo ma bardziej neutralny zapach. Cieszę się, że shrek Ci smakował. Pozdrowienia :)
Mnie nie przeszkadza gluten ale takie ciacho..... rewelacja! Piękne :-)
ale szaleństwo, najchętniej to całe sama bym zjadła.
Super zdjęcia, bardzo zachęcają do zrobienia ciasta i jak najszybszego spróbowania, aż ślinka cieknie... :)