BEZGLUTENOWY BISZKOPT Z JOGURTOWĄ PIANKĄ I TRUSKAWKAMI

BEZGLUTENOWY BISZKOPT Z JOGURTOWĄ PIANKĄ I TRUSKAWKAMI

BEZGLUTENOWY BISZKOPT Z JOGURTOWĄ PIANKĄ I TRUSKAWKAMI

Coraz częściej odstawiam produkty glutenowe ze swojej diety. Wczoraj przyszedł czas na upieczenie ciasta bezglutenowego. Biszkopt wyszedł troszkę bardziej sypki niż ten upieczony na mące pszennej, ale w smaku jest jak najbardziej OK. Nie zawiedziecie się :). Osoby, którym nie przeszkadza w diecie gluten, mogą użyć mąki pszennej i tradycyjnego proszku do pieczenia. Prawdopodobnie wiele osób nie wie, że przez kilka dni nie miałam w domu piekarnika (w pewnym momencie odmówił posłuszeństwa). Nagle okazało się, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

PrzepisyAleksandryPrzepisyAleksandry

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pianka na biszkopcie, pieczenie, mąka, diety, bezglutenowe, biszkopt, ciasto, dieta, truskawka, truskawki, ciastka kremówki, ciasteczka z czekolada, ciasta z kremami, jogurt, czekolada, desery, deser, obiad, kakao, ciasteczka, ciasto z truskawkami, ciasto pianka, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, ciasto na niedziele

Inne przepisy z Przepisy Aleksandry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Izabela Nowak, 18 czerwca 2013 12:59:07

taki torcik gotowy by mi się na jutro przydał a tak muszę sama zrobić

Ladylaura., 18 czerwca 2013 13:18:36

Wygląda wspaniale,chyba jednak nie wszędzie można dostać takąmąkę,w Hiszpanii nie ma ,szkoda.

z miłości do słodkości, 18 czerwca 2013 13:43:37

Ale pięknie wygląda... Zazdroszczę Ci tej pięknej patery:) Pozdrawiam serdecznie Magda

Liquid Chocolate, 18 czerwca 2013 13:44:49

Biszkopt wyszedł na namalowany :) torcik wygląda smakowicie.

Katarzyna Kozubowska, 18 czerwca 2013 13:51:22

Tort rewelacja :) piękny i na pewno smaczny :) http://www.katarzynagotuje.blogspot.com

Olimpia Davies, 18 czerwca 2013 17:20:50

Wspaniale się prezentuje, podziwiam:-)

nuta, 18 czerwca 2013 19:11:04

Powiem Ci ,że wyglądaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!ślinka cieknie!!!

kuchcikOla, 18 czerwca 2013 22:42:18

prezentuje się naprawdę wyśmienicie :)

gin, 19 czerwca 2013 19:08:13

Wygląda cudnie :)Mi gluten nie przeszkadza, ale zdarzają mi się bezglutenowi goście - takie ciasto będzie idealne :)

Anuuula (✿◠‿◠) ·, 26 czerwca 2013 22:45:12

hej:)Mam pytanko, co zrobić gdy nie ma się tej żelatyny w plasterkach?? szukałam we wszystkich sklepach i nawet nie wiedzieli o istnieniu takiego czegos :( mam zwylką żylatyne.. co mam zrobić? i jeszcze jedno pytanko ta kremówka to ta 30% co kiedyś sie mase do shreka robiło?? :P (akurat też z Twojego przepisu go robiłam i wyszedł pyszny :P )z góry dziękuje za odpowiedź :*

Aleksandra Rybinska, 27 czerwca 2013 00:27:00

Aniu gdzieś czytałam, że jeden listek żelatyny odpowiada 1 łyżeczce tej sproszkowanej. Osobiście wolę używać żelatyny w listkach, bo ma bardziej neutralny zapach. Cieszę się, że shrek Ci smakował. Pozdrowienia :)

chilitonka, 3 lipca 2013 22:19:23

Mnie nie przeszkadza gluten ale takie ciacho..... rewelacja! Piękne :-)

Marta @ Co dziś zjem na śniadanie, 4 lipca 2013 16:08:33

ale szaleństwo, najchętniej to całe sama bym zjadła.

Emilka, 18 lutego 2014 13:37:33

Super zdjęcia, bardzo zachęcają do zrobienia ciasta i jak najszybszego spróbowania, aż ślinka cieknie... :)