Babka marmurkowa

Babka marmurkowa

Babka marmurkowa

Dawny dawny przepis, który znalazłam kiedyś w gazecie, spisałam i mam. Postanowiłam z niego skorzystać, babka okazała się wyśmienita w smaku. Babka marmurkowa dwukolorowa nie tylko wygląda pięknie na świątecznym stole, jest pyszna. Babkę przygotowuję raz w roku, tradycyjnie na Wielkanoc. Jest delikatna, z dodatkiem obu mąk: pszennej i ziemniaczanej, dwukolorowa z dodatkiem kakao i koniecznie lukrowana. Pyszna! Smacznego Składniki: 200 g mąki pszennej 150 g mąki ziemniaczanej 150 g drobnego cukru 5 jajek 1 ni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.