Zaprawy na zimę

Zaprawy na zimę

Zrobiliście już ogóreczki?Moje tegoroczne wyglądają tak: Jak tam wasze inne zaprawy? Na robieniu zapraw spędziłam niemal cały urlop.Zimą będę schodzić do mojej przepastnej piwniczki i pałaszować zrobione dobrodziejstwa. Zanim podzielę się swoimi nowymi przepisami na przetwory małe przypomnienie tego, co już było.  Maliny: Dżem malinowy Maliny w cukrze Cukinia:  Dżem z cukinii Pomidory: Pomidorówka na zimę  Domowy ketchup Sos do spagetti Jabłka: Jabłka na szarlotkę Jabłka z rodzynkami Mus jabłkowy ...

Czytaj dalej na blogu Humanistka w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.