Ciasto Zebra na maśle

Ciasto Zebra na maśle

Ciasto Zebra wygląda pięknie. Jej waniliowe i czekoladowe warstwy idealnie się dopełniają i tworzą takie artystyczne mazaje . Smak czekoladowy podbiłam dodatkiem kawy rozpuszczalnej, wiedzieliście, że tak się robi? Ja odkryłam to całkiem niedawno . To już moje kolejne ciasto, które zazwyczaj przygotowuje się na oleju, ale ja robię je na maśle. Uwielbiam smak masła w wypiekach, ale nie tylko smak. Masło daje kruchość, jakiej oczywiście nie da olej. Maślane ciasto cytrynowe to mój ostatni przepis z podmianą olej...

Czytaj dalej na blogu Słodkie Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję