Babka kawowa z kremem makowym

Babka kawowa z kremem makowym

Babka kawowa z kremem makowym

W listopadzie królują rogale - biały mak kupujemy do pysznego farszu i wypełniamy nim pół francuskie Rogaliki Świętomarcińskie . Jednak, muszę Wam powiedzieć, że biały mak to także świetny dodatek do kremów, deserów, ponieważ idealnie podnosi ich smak, dzięki lekko orzechowemu, delikatnemu zabarwieniu. Jeżeli robicie rogaliki, warto zostawić kilka łyżek białego maku, by dodać go do kremu i uzupełnić nim np. babkę kawową. Taka babka świetnie sprawdzi się też na Święta Bożego Narodzenia. Jest dobrze wypieczona... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja Smaków - blog kulinarny

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Poezja SmakówPoezja Smaków

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, babki, tarta, ciasto, ciastka kremówki, rogale, mascarpone, czekolada, boże narodzenie, desery, deser, ciasta z masa, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z makiem, krem mascarpone, ciasto ucierane , krem z pora, ciasto francuskie, ciasto francuskie, proste ciasto, biała czekolada, ciasto na boże narodzenie, jajka na święta, jajka z farszem, masło orzechowe, deser z mascarpone

Inne przepisy z Poezja Smaków - blog kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.