Piernik kanadyjski z herbatą i kremem daktylowym

Piernik kanadyjski z herbatą i kremem daktylowym

Piernik kanadyjski z herbatą i kremem daktylowym

Wilgotny piernik z dodatkiem herbaty. Przełożony niesamowitym kremem z serka mascarpone z daktylami. Krem niezwykle leciutki, mój mąż wyjadał go łyżkami mimo, że nie przepada za słodyczami. W środku kremu kawałki świeżych daktyli, podkreślające smak kremu. Nie wymaga dodatkowego dosładzania, chyba, że lubimy naprawdę słodkie smaki.. Na górze piernika czekoladowa polewa, która chroni ciasto również przed wyschnięciem. Przepis pochodzi STĄD , jednak jak zwykle go zmodyfikowałam, choćby usuwając pomarańcze z kremu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

mieszamWGarnku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, piernik, polewa, ciasto, mascarpone, ciasta z kremami, ciasto z kremem, krem mascarpone, orzechy, pomarańcze, czekolada, por , polewa czekoladowa, ciasto ucierane , ciasto z białek , boże narodzenie, krem z pora, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto na boże narodzenie, pyszne ciasto, krem czekoladowy, ciasto z orzechami

Inne przepisy z Mieszam w Garnku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.