Karpatka

Karpatka

Karpatka

Karpatka - znane ciasto od lat. Ciasto parzone przełożone pysznym kremem..pycha ciasto. Za dawnych czasów, każda uroczystość domowa nie mogła się obyć bez tego ciasta :) u Was tez tak było? ;) Wspaniała propozycja na każdą okazje :)   Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: 25-30 minut Wymiary blachy: 32x24 cm Składniki : Ciasto: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka wody szczypta soli 1 szklanka maki pszennej  5 jaj Do zagotowanej wody z margaryna, dodajemy 1 szklanke maki, szybko mieszamy i studzimy. D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różne smaki w kuchni

Autor

monikaSmakoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, mak, karpatka, placki, budyń, ciasta z kremami, ciasto z kremem, czekolada, polewa czekoladowa, ciasto z makiem, szybkie ciasto, krem czekoladowy, placki ziemniaczane, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto ucierane , szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, domowa czekolada

Inne przepisy z Różne smaki w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.