Ciasto piernikowo-karpatkowe

Ciasto piernikowo-karpatkowe

Ciasto piernikowo-karpatkowe

Propozycja dla tych, którzy lubią dobre ciasta i nie mogą się zdecydować na jedno ;) Dwa ciasta w jednym ..smak piernika i krem budyniowy..hmmmm...coś przepysznego :) Ciasto jest dość pracochłonne , ale warto zrobić . Przyjemność jedzenia jest taka , że zapomina się o trudach przygotowywania ;) Przepis na ten smakołyk znalazłam w swoich zbiorach przepisowych ;) Wymiary blaszki : 40x25cm Temp. pieczenia 180C, 190C Czas pieczenia; ok. 50-60  minut +  ok. 45 minut Składniki Na piernik: 3 szklanki mąki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różne smaki w kuchni

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.