Kakaowe magdalenki

Kakaowe magdalenki

Kakaowe magdalenki są tak naprawdę moją wariacją na temat, tych małych i pysznych francuskich biszkopcików. Zachowują przy tym swój smak i aromat. Kakaowe magdalenki można wzbogacić o kawałki czekolady(ja podaję wersję bez), będą przez to jeszcze smaczniejsze. W moim domu kakaowe magdalenki znikneły w mgnieniu oka i stał się przebojem, każdego przyjęcia. Polecam! Składniki: 170 g maki(1 nie pełna szklanka) 80 g cukru(1/2 szklanki) 80 g masła 15 g kakao(1 pełna łyżka) 2 jajka Mąkę i kakao przesiewamy. Żółtka...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, czekolada, ciastka , ciasteczka, mak, bułki, ciasto kakaowe, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciastka z ciasta francuskiego, bez pieczenia, ciasto z makiem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.