Nie będę udawać, że to ciasto jest łatwe, bo takim nie jest. Do tego jest pracochłonne, ale ja właśnie lubię piec takie wypieki. Kiedy gotowy tort spocznie na paterze, mam poczucie spełnienia i dumy. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU » czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Olu tort robi wrażenie. Ale myślę, że wysiłek został wynagrodzony efektem smakowym :)
Widać, że ciasto jest bardzo pracochłonne, ale jak ono musi smakować!!
Olu jestem pod ogromnym wrażeniem, też lubię skomplikowane przepisy:-)Jest piękny i dostojnie się prezentuje nic dziwnego, że czujesz dumę, też bym czuła:-)
no , no nie nadążam za Twoimi wpisami, ale czytam uważnie wszystkie. Dałaś czadu z tym tortem! Trochę za dużo roboty na święta, ale kiedyś na specjalna okazję spróbuję!!!!!
Ależ piękny! Wygląda fantastycznie. Myslę,że idealny na specjalne okazje :)
obłędny :) na pewno się skuszę :) już zapisałam przepis, ponieważ też lubię się pobawić w kuchni ;)
Upiekłam ten tort w zeszłym tygodniu na urodziny mojego chłopaka - troche pracy przy nim było, ale efekt był zdumiewający a tort przepyszny :):)
Upiekłam ten tort w zeszłym tygodniu - efekt okazał się piorunujący, nie tylko pięknie wyglądał, ale i wszystkim bardzo smakował :)
dziś upiekłam tort na urodziny ,wspaniały ,wcale nie jest trudny do upieczenia przeraża na początku ,ale po powtórnym przeczytaniu uznałam ,że próbuje i to był strzał w dziesiątkę:)
Tort wygląda obłędnie, przepysznie! Chciałabym go zrobić na 18-tą rocznicę ślubu. Tylko przerażają mnie te surowe białka. Czy można je pominąć, coś zmienić?
Surowych białek nie trzeba się bać :). Wystarczy dobrze sparzyć jajko przed rozbiciem. Można spróbować pominąć białka w musie (nigdy nie robiłam), ale wtedy nie będzie on taki puszysty. Pozdrawiam :)
Nam też bardzo smakował, a pracochłonny jest to fakt :)