Likier czekoladowo - miętowy.

Likier czekoladowo - miętowy.

Likier czekoladowo - miętowy.

Składniki : 10 dkg ciemnego kakao lub czekolady w proszku 150 ml spirytusu 95 % 75 dkg cukru 375 ml wody pęczek świeżej mięty pieprzowej 5-6 goździków łyżeczka mielonego cynamonu 2-3 cm laski wanilii  Sposób wykonania :   D o dużego słoja wsyp kakao, cynamon, rozgniecione goździki, wanilię. Z gałązek mięty oderwij listki, rozgnieć np. w moździerzu z kilkoma łyżkami cukru, wrzuć do słoja. Następnie wlej do słoja spirytus. Słój zamknij gazą lub lnianym płótnem i odstaw w ciepłe miejsce na 2 tygodni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.