Rugelach – rogaliki z nadzieniem orzechowym
Rugelach – rogaliki z nadzieniem orzechowym
Rugelach to tradycyjne żydowskie rogale, pieczone z okazji święta Chanuki. Tradycyjnie, znajdziemy w nich nadzienie z orzechów, ale spotkamy również warianty z nadzieniem z marcepanu, czekolady czy maku a nawet z wytrawnym nadzieniem. Oryginalne ciasto jest delikatne i miękkie. Co ciekawe, pierwotnie bazowało na drożdżach, ale obecnie częściej piecze się je z dodatkiem sera lub w innych wariantach przepisu, na kwaśnej śmietanie. Znajdziemy również przepisy na ciasto bez dodatku nabiału. A rogale uwielbiam ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku
Autor
mieszamWGarnku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, rogale, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, ciasto na niedziele, mielone, czekolada, przetwory, desery, ciastka , deser, dania obiadowe, ciasteczka, mak, zupa, ciasta z masa, ciasto z orzechami, ciasto z makiem, masło orzechowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, jajka nadziewane, jajka z farszem, jajka na święta, ciastka orzechowe
Inne przepisy z Mieszam w Garnku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję