BABKA POMARAŃCZOWA

BABKA POMARAŃCZOWA

BABKA POMARAŃCZOWA

750 g mąki pszennej 3 łyżki skrobi ziemniaczanej 5 jajek 200 g cukru pudru 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy 250 ml soku wyciśniętego ze świeżych pomarańczy 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i skrobią ziemniaczaną. Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodajemy po jednym jajku. Miksujemy 2 minuty po czym dodajemy sok pomarańczowy i suche składniki. Na koni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchcikoweLove

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.