Piernik z jabłkami

Piernik z jabłkami

Piernik z jabłkami

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pierniki - drobne korzenne ciasteczka, te w czekoladzie, nadziewane, a także tradycyjne z dużej blachy, na miodzie i z aromatycznymi przyprawami. Dzisiaj proponuję piernik prosty, którego przygotowanie nie wymaga zbyt dużego nakładu czasu; bez miodu ale z dodatkiem jabłek oraz przyprawy korzennej, która nadaje temu ciastu smak i charakter piernika. Piernik z jabłkamiSkładniki:2 szklanki mąki1 szklanka cukru12,5 dag margaryny2 jajka50 dag startych jabłek2 łyżeczki przyprawy do p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

SmakolykiBerenikiSmakolykiBereniki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piernik, jabłka, ciasto, miód, mąka, przepisy na święta, cukier, ciasto ucierane , pieczenie, czekolada, lekka, boże narodzenie, łatwe , jajko, ciasteczka, proste i szybkie przepisy, ciasteczka z piernika, ciasteczka z czekolada, ciasto na boże narodzenie, łatwe ciasto, ciasta z jabłkami, ciasto z białek , ciasto z bezami, ciasto z masa, lekkie ciasto, jabłka pieczone, pieczone jabłka, ciasta z masa, puszyste ciasto, owoce w czekoladzie

Inne przepisy z Smakołyki Bereniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 13 listopada 2013 14:32:43

można też szybko zrobić ciasteczka z mielonych orzechów włoskich i mocno słodkiej piany z białek (jak na bezy) z aromatem np. rumowym - albo i bez. Po prostu do piany sypie się orzechy, aż będzie konsystencja jak na kluski kładzione.Do ciasta nic innego się nie dodaje. Łyżeczką kładzie się kupki na blasze wyłożonej papierem, w każdą wbija się orzeszek laskowy szpicem w górę - i piecze się w 180 ok. 15 - 20 min. Smak niepowtarzalny :)