Bezy

Bezy

Bezy

Bezy, beziki, bezy włoskie. Można tak wymieniać.Jedni lubią bezy suche na wiór, ja jednak preferuje te "lekko" ciągnące się w środku. Dlatego też z piekarnika wyjmuje je nieco wcześniej, gdy jeszcze nie zrobią się lśniąco-białe. Faktycznie, jestem fanką tylko domowych bezików i tylko tych brązowawych.BezySkładniki:6 białek300 g cukru pudruszczypta solisok z cytrynyPrzygotowanie:Oddzielamy żółtka od białek. Miskę w której będziemy ubijać białka przemywamy sokiem z cytryny, aby na pewno odtłuścić nasze naczyni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eat Shrimps

Autor

Agata Kledecka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, bez pieczenia, sok, cytryna, zdrowe przepisy, zdrowe, jajko, czekolada, kakao, włoska, susz, domowa czekolada, biała czekolada

Inne przepisy z Eat Shrimps

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.