JABŁECZNIK KRÓLEWSKI

JABŁECZNIK KRÓLEWSKI

JABŁECZNIK KRÓLEWSKI

SKADNIKI: BISZKOPT: • 5 jajek, osobno białka i żółtka • 1/2 szklanki cukru • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia • 1 i 1/3 szkl. mąki pszennej Białka ubić na sztywno, ciągle miksując stopniowo dodajemy cukier, gdy masa będzie gęsta i lśniąca dodajemy pszesianą mąkę z proszkiem, delikatnie mieszamy, a następnie przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą formy (24x28cm), wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni, piec ok. 20-25 minut (do suchego patyczka). Gotowy biszkopt zosta... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Autor

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, biszkopt, galaretka, tarta, obiad, jabłka prażone, czekolada, bułki, ciasto 3 bit, cytryna, jabłecznik, jabłecznik królewski, ciasta z jabłkami, ciasta z masa, bułka pszenna, tarta z jabłkami, ciasto z galaretka, ciasto 3 bit na biszkopcie, ciasto cytrynowe, jabłecznik z bitą śmietaną

Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.