Przepis na : śniadanie
Dziś mam dla Was przepis na pancake w ciut zdrowszej wersji, niż ta tradycyjna. Do przygotowania placuszków wykorzystałam m ą k ę razow ą z dodatkiem m ą ki kasztanowej, która podczas smażenia uwydatniła swój specyficzny, słodko-orzechowy zapach. W przepisie nie wykorzystałam ani jajek ani mleka, wi ę c przepis jest idealny dla alergików. Pancake można podawać ze świeżymi owocami, miodem lub syropem klonowym. Jak dla mnie m ą ka kasztan... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".