Przepis na : deser
Praktycznie wszystkie dostępne na rynku “mleczne kanapki” mają podobny skład. Trochę mleka (w proszku), jajka (w proszku), olej palmowy, cukier (lub, co gorsze – syrop kukurydziany), kakao, mąka. Gdyby na tym skład się skończył, byłoby całkiem dobrze, jak na produkt wysokoprzetworzony. Ale się tu nie kończy. Do tego dorzucić trzeba substancje spulchniające (difosforan disodowy, wodorowęglan sodu, węglan amonu), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych) i aromaty, kwas askorbinowy, ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...