Waniliowe biscotti z płatkami migdałowymi

Waniliowe biscotti z płatkami migdałowymi

Waniliowe biscotti z płatkami migdałowymi

Poranna herbata, zapach choinki, chwila relaksu, biscotti i odrobina włoskich opowieści... Biscotti, włoskie ciasteczka wywodzące się z Toskanii, przez Włochów i Argentyńczyków zwane również Cantuccini. Biscoctus w języku włoskim znaczy podwójnie pieczony. Specjalny sposób pieczenia, polegający na pokrojeniu w cienkie plastry jeszcze gorącego bochenka i ponownym włożeniu go do piekarnika nadaje ciasteczkom wyjątkową chrupkość i twardość, dodatkowo pozwalając na bardzo długie ich przechowywanie. Według niektórych źródeł B... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zapiski Młodej Żony

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.