Kuchnia Lidla: Babka gotowana waniliowo-czekoladowa

Kuchnia Lidla: Babka gotowana waniliowo-czekoladowa

Przepis na : deser

Babka gotowana waniliowo-czekoladowa (źródło: kuchnialidla.pl) poziom trudności: średni ilość porcji: 9 Czas przygotowania: 3h Składniki: 250 g masła (oraz niewielka ilość do posmarowania formy) 150 g cukru 2 laski wanilii 6 jajek, rozmiar L 3 opakowania budyniu waniliowego 200 g maki pszennej, tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 ml wódki 10 g kakao 1 opakowanie polewy waniliowej owoce kandyzowane do dekoracji Sposób przygotowania: Masło, cukier i nasionka z lasek wanilii ucieramy na puszystą masę. ...

Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.pl

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

wojnanasmaki.plwojnanasmaki.pl

Pasjonaci kuchni z całego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, polewa, tarta, budyń, dekoracje, mak, bułki, desery, deser, czekolada, wielkanoc, polewa czekoladowa, bułka pszenna, deser z owocami, tarta czekoladowa

Inne przepisy z WojnaNaSmaki.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.