Rabarbar pod kruszonką

Rabarbar pod kruszonką

Rabarbar pod kruszonką

Rabarbar pod kruszonką, czy też crumble z rabarbarem, to obowiązkowy deser podczas sezonu na rabarbar ! Idealne połączenie chrupiącej kruszonki i wilgotnego rabarbaru sprawia, że ciężko się od niego oderwać! Przepis ten jest banalnie prosty w przygotowaniu, podsmażamy rabarbar na maśle, zagniatamy krótko kruszonkę i wrzucamy całość do piekarnika. Wiecie, że crumble to po angielsku kruszonka? Danie to stało się popularne w Wielkiej Brytanii podczas drugiej wojny światowej, kiedy to było alternatywą dla ciast ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu WegePrzepis

Autor

WegePrzepis

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, ciasteczka, kasza, mielone, szparagi, deser, sałatki, sałatka, sernik, naleśniki, szpinak, kotlety, desery, sosy, tortilla, kokosowe, kasza jaglana, kasza gryczana, ciasto krówka, zupa, sernik królewski, cukinia, omlet, krówka, pulpety, bułki

Inne przepisy z WegePrzepis

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.