Piernik przekładany

Piernik przekładany

Piernik przekładany

              Aromatyczny piernik z nadzieniem jabłkowo-pomarańczowym i kremem budyniowym, oblany czekoladą. Właściwie jest to świąteczna, piernikowa wersja ciasta nazywanego kremarzem góralskim lub miodownikiem. Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 jajko 2 żółtka 1/2 kostki (125 g) margaryny 2-3 łyżki śmietany pół łyżki sody oczyszczonej 1 i 1/2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżki miodu Nadzienie jabłkowo-pomarańczowe; 1 i 1/2 kg jabłek 4 łyżki cukru 2-3 łyżki kandyzowane... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Praktyczna pl

Warto przeczytać

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Autor

Asch

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, jabłka, piernik, galaretka, budyń, świąteczne przepisy, czekolada, ciasta z masa, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto budyniowe, ciasta z jabłkami, placki z jabłkami, placki ziemniaczane, ciasto z galaretka, ciasto ucierane , ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z Praktyczna pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.