Ciasto idealnie sprawdzi się podczas Świat Wielkanocnych, jak również do niedzielnej kawy. SKŁADNIKI 200 g margaryny, 3/4 szkl. cukru pudru, 3 jajka, 250 g mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 cytryna WYKONANIE Skórkę z cytryny ścieramy na tarce o drobnych oczkach, wyciskamy z cytryny sok. Żółtka oddzielamy od białek. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po 1 żółtku oraz 3 łyżki soku z cytryny i startą skórkę. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Ciasto prze... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...