Drożdżówki ślimaczki z kajmakiem

Drożdżówki ślimaczki z kajmakiem

Drożdżówki ślimaczki z kajmakiem

Jak zutylizować wolną i zalegającą w szafce puszkę z masą krówkową? Ano najlepiej zrobić pyszną drożdżówkę w kształcie ślimaczków. Do tego czekolada i pyszny sos kawowy i mamy idealny deser na jesienne depresyjne popołudnie. Wykorzystałam przepis na ciasto z drożdżówki z jeżynami, który idealny jest do tego typu wypieków. Ciasto zawędrowało do goście, którym mam nadzieje smakowało tak jak mi. Polecam. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Aurora, 6 listopada 2013 08:09:25

Boska utylizacja :)

Antenka, 6 listopada 2013 10:02:57

musiały smakowac wybornie:D

Majana, 6 listopada 2013 11:14:37

Cudowne. Bardzo lubię takie drożdżówki :)

Justyna Bąk, 6 listopada 2013 12:33:09

świetny pomysł jeszcze z kajmakiem to w ogóle rewelacja:d

RedHead, 6 listopada 2013 13:02:35

Pysznie wyglądają :)

gin, 6 listopada 2013 21:22:56

Wyglądają cudnie :) Już sobie wyobrażam, jakie były pyszne... :)

Bernadeta, 7 listopada 2013 20:05:52

oj tam zwykła stylizacja i trochę obrobki ale dziekuje.

Bernadeta, 7 listopada 2013 20:06:11

oj były:)

Bernadeta, 7 listopada 2013 20:07:24

to tak jak ja i nigdy się nei nudzą.

Bernadeta, 7 listopada 2013 20:07:42

dziekuej bardzo.

Bernadeta, 7 listopada 2013 20:11:17

oj tak szybko zniknęły:)

Bernadeta, 7 listopada 2013 20:11:47

tak to prawda dlatego polecam.

Yummy in my tummy, 8 listopada 2013 16:01:53

Marzy mni się zrobi właśnie takie ślimaczkowe ciasto. Wygląda pysznie

Martha, 12 listopada 2013 17:09:08

Piękne te drożdżówki! : ) Muszą smakować niesmowicie!

Bernadeta, 19 listopada 2013 20:35:02

dziękuję bardzo.

Bernadeta, 19 listopada 2013 20:35:23

milo mi pozdrawiam.