Piernik Staropolski- przygotowanie i pieczenie

Piernik Staropolski- przygotowanie i pieczenie

Piernik Staropolski- przygotowanie i pieczenie

Dla tego kto nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia bez domowego, własnoręcznie przygotowanego, upieczonego i cudownie pachnącego piernika to ostatni dzwonek na jego nastawienie;) Ciasto mieszamy na 6 tygodni a pieczemy tydzień przed świętami. Jego wielką zaletą jest to, że możemy go przełożyć dowolnym powidłem bądź masą- z każdym nadzieniem komponuje się idealnie:) Polecam bardzo;) Składniki: 500 gramów naturalnego miodu 440 gramów cukru 250 gramów masła prawdziwego 82% tłuszczu kilogram mąki pszennej 3 jaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krakowskie smaki Ani

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przepisy na święta, piernik, orzechy, ciasto, boże narodzenie, świąteczne przepisy, czekolada, jajka na święta, ciasto z orzechami, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z bezami, ciasto na boże narodzenie, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto ucierane , domowa czekolada

Inne przepisy z Krakowskie smaki Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.