Donaty z piekarnika. Pączki z dziurką.

Donaty z piekarnika. Pączki z dziurką.

Donaty z piekarnika. Pączki z dziurką.

 Nie są to typowe pączki, ale bardziej drożdżówki zrobione na kształt pączków no i z piekarnika :) a smakują też rewelacyjnie :) Składniki:   500 g mąki pszennej typ 500, 15 g świeżych drożdży, 50 g roztopionego masła, 200 ml mleka, 3 jajka, 2 łyżki cukru, 2 łyżki cukru waniliowego.   Przygotowanie: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukry, pokruszone drożdże, letnie mleko, dwa roztrzepane jajka i ostudzone rozpuszczone masło. Ciasto zagniatamy, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyroś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.