Łasuch

Łasuch

Łasuch

Składniki: biszkopt czekoladowy z 6 jaj 1 litr śmietany kremówki 1 kostka margaryny 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 1/2 szklanki mleka w proszku 3 łyżki kakao 1 opakowanie wafli bakalie   Wykonanie: Czekoladowy biszkopt przekroić na pół, kremówkę ubić dodając ewentualnie cukier  puder. Dla pewności, że kremówka będzie miała idealną konsystencję, można dodać trochę żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie.  Margarynę, cukier i mleko zagotować i ostudzić, dodać kakao i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasteczkowy Potwór

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.