Kremowa kawa z awokado – przysmak z Indonezji

Kremowa kawa z awokado – przysmak z Indonezji

Kremowa kawa z awokado – przysmak z Indonezji

Kremowa kawa z awokado to napój o zupełnie wyjątkowym smaku. Słodka, o cudownej konsystencji – dająca mnóstwo energii (u mnie, zamiast kofeiny, dodatkowej mocy dodaje inulina z kawy zbożowej Inka z błonnikiem ). Pomysł łączenia kawy ze zdrowym awokado i gęstym mlekiem skondensowanym pochodzi z Indonezji (nazywa się Es Alpukat ). Koktajl ten jest tam bardzo popularny. Nic dziwnego – jest przepyszny! A do tego zdrowy i bardzo prosty do przygotowania. Trend ten powoli przychodzi do Europy. Taką kawę na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.