Muffiny marchewkowe

Muffiny marchewkowe

Muffiny marchewkowe

Sprytny i smaczny sposób na przemycenie marchewki do naszych brzuszków:) Składniki na 12 muffinek: 4 średnie marchewki (2 szklanki startej); 1,5 szklanki mąki pszennej; 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia; 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej; szczypta soli;  przyprawy w proszku: 1 łyżeczka cynamonu; 0,5 łyżeczki imbiru; 0,25 łyżeczki gałki muszkatołowej;  0,75 szklanki oleju roślinnego; 3 duże jajka lub 4 małe; 1 szklanka cukru kryształu lub brązowego cukru; 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 1 cukier wa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu In my kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.