Jak ugotować babkę? Babka budyniowa w wiśniowej polewie (gotowana)
Jak ugotować babkę? Babka budyniowa w wiśniowej polewie (gotowana)
Ponieważ wczoraj dostałam kilkadziesiąt wiadomości z pytaniem o foremkę do gotowania babki, pozwólcie, że najpierw napisze kilka słów od strony technicznej a następnie podam przepis. Do babki gotowanej, inaczej zwanej parzoną, należy użyć specjalnej foremki. Można co prawda zaryzykować i spróbować zrobić ją w zwykłej foremce. Wtedy trzeba bardzo szczelnie nakryć formę folią aluminiową (błyszczącą stroną do środka). Foremka musi być bardzo szcze... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Autor
klementynka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
babki, ciasto, galaretka, budyń, frużelina, frużelina wiśniowa, ciasto budyniowe, babeczki, czekolada, ciasto z galaretka, szybkie ciasto, ciasto wiśniowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia z galaretka, ciasta z masa, ciasto z masą budyniową, szybkie ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dodaj komentarz