Jak ugotować babkę?  Babka budyniowa w wiśniowej polewie (gotowana)
Jak ugotować babkę?  Babka budyniowa w wiśniowej polewie (gotowana)
       Ponieważ wczoraj dostałam kilkadziesiąt wiadomości z pytaniem o foremkę do gotowania babki, pozwólcie, że najpierw napisze kilka słów od strony technicznej a     następnie podam przepis.      Do babki gotowanej, inaczej zwanej parzoną, należy użyć specjalnej foremki. Można co prawda zaryzykować i spróbować zrobić ją w zwykłej foremce. Wtedy trzeba bardzo szczelnie nakryć formę folią aluminiową (błyszczącą stroną do środka). Foremka musi być bardzo szcze... czytaj dalej...
            
     
        
 
                       Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
        
                       Autor
 klementynka
klementynka
        
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
babki, ciasto, budyń, galaretka, frużelina, frużelina wiśniowa, ciasto budyniowe, czekolada, babeczki, ciasto z galaretka, szybkie ciasto, ciasto wiśniowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia z galaretka, ciasta z masa, ciasto z masą budyniową, szybkie ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dodaj komentarz