Jak ugotować babkę? Babka budyniowa w wiśniowej polewie (gotowana)

Jak ugotować babkę?  Babka budyniowa w wiśniowej polewie (gotowana)

Jak ugotować babkę? Babka budyniowa w wiśniowej polewie (gotowana)

      Ponieważ wczoraj dostałam kilkadziesiąt wiadomości z pytaniem o foremkę do gotowania babki, pozwólcie, że najpierw napisze kilka słów od strony technicznej a     następnie podam przepis.      Do babki gotowanej, inaczej zwanej parzoną, należy użyć specjalnej foremki. Można co prawda zaryzykować i spróbować zrobić ją w zwykłej foremce. Wtedy trzeba bardzo szczelnie nakryć formę folią aluminiową (błyszczącą stroną do środka). Foremka musi być bardzo szcze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.