Smak ciastek dużo zależy od jakości miodu i masła. Dlatego przy tak niewielkiej ilości tych składników, nie zamieniajcie masła na margarynę i używajcie naturalnego miodu. Uwierzcie że robi to różnicę:-) Ciasteczka są mało słodkie dlatego większe łasuchy mogą polać ciastka czekoladą. Po upieczeniu ciasteczka lekko twardnieją (podobnie jak pierniczki). Przepis pochodzi z bloga moje wypieki. Składniki na 1,5 blachy ciastek: 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła 1 jajko 90 g cukru 2 łyżki płynnego miodu (nat... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...