WŁOSKI ORZECHOWIEC

WŁOSKI ORZECHOWIEC

WŁOSKI ORZECHOWIEC

Włoski orzechowiec to prosty, półkruchy zawijaniec z orzechami włoskimi i masłem orzechowym. To ciasto, które mogłabym jeść na okrągło - nie za słodkie, mocno nadziane orzechami. Nadzienie orzechowe zawinięte jest w waniliowe, półkruche ciasto. Po prostu pycha! Znika z talerza w mgnieniu oka 😉 Idealne ciasto na zbliżające się święta Wielkanocne. Pasuje również do kubka gorącej czekolady lub kakao na podwieczorek ☕ Składniki: ( z podanych składników wychodzą 2 sztuki) Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1-1,5 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, masło orzechowe, orzechowiec, czekolada, ciasto z orzechami, boże narodzenie, roladki, wielkanoc, ciasto na boże narodzenie, ciasto orkiszowe, proste ciasto, ciasta z masa, ciasto ucierane , jajka na święta

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.