Placki, placuszki- pod każdą nazwą przywołują wspomnienia dzieciństwa. Powiem wam, że moja mama ostatnio powiedziała mi, że jak byłam mała to mogłam tylko zajadać się plackami. Pewnie to prawda, bo nadal coś mi z tego uwielbienia dla wszelkiego rodzaju placuszków zostało. Są oczywiście takie przepisy, z którymi trudno się mierzyć np.: racuchy z jabłkami, ale zawsze warto coś od siebie dołożyć. Czekoladowo-budyniowe placuszki to taka moja interpretacja klasycznych placków bez dodatków. Jedyną zmianą jest zastąpien...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.