Puszysta Babka

Puszysta Babka

Puszysta Babka

Uważam, że jest to najlepszy przepis na puszystą babkę. Piecze się ją przez godzinę w 160 stopniach dzięki czemu, jest ona niezwykle delikatna, mokra i miękka. Smak i aromat rewelacyjny.  Wszystkim bardzo smakowała! Składniki: - 5 jaj - cukier wanilinowy - olejek migdałowy - pół szklanki oleju - pół szklanki wody - 2 łyżeczki proszeku do pieczenia - 20 dag cukru pudru - 30 dag mąki - polewa czekoladowa lub czekolada Sposób wykonania: Wodę, olej i cukier puder miksujemy. Dodajemy żółtka, cukier wanilinowy i cał... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pan i Pani Smith w kuchni

Autor

MałżeństwoMałżeństwo

Jesteśmy młodym małżeństwem uczącym się gotować. Oboje lubimy spędzać czas w kuchni, poznawać nowe smaki, eksperymentować i przyjmować gości. Podczas gotowania potrafimy mieć odmienne zdania ale zawsze staramy się dojść do porozumienia. Zależy nam aby nasza kuchnia była smaczna, pełna miłości a zarazem pikante

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, jajko, polewa, czekolada, bułki, polewa czekoladowa, babki, ciasto, tarta czekoladowa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z białek

Inne przepisy z Pan i Pani Smith w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.