SEKRETY UDANYCH PĄCZKÓW

SEKRETY UDANYCH PĄCZKÓW

SEKRETY UDANYCH PĄCZKÓW

Do ciast smażonych w tłuszczu należą pączki, także faworki, znane pod nazwą "chrust". Są to przysmaki karnawałowe. Historia. Pączki są specjalnością kuchni wiedeńskiej. Podawano je uczestnikom Kongresu Wiedeńskiego, co wpłynęło na ich upowszechnienie. W tym czasie pączki nadziewano marmoladą z moreli. My zaś najczęściej nadziewamy je konfiturą z płatków róży lub wiśniami, albo dobrym dżemem. Sporządzamy je z ciasta drożdżowego, smażymy w dużej ilości tłuszczu i po osączeniu posypujemy cukrem pudrem lub lukrujem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastka - domowe słodkości

Autor

IzaT

Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.

Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pączki, ciasto, ciastka , ciasteczka, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, pomarańcze, drożdżowe, faworki, orzechy, czekolada, wiśnia, łatwe ciasto, lekkie ciasto, ciasto z bezami, szybkie ciasto, ciasto cytrynowe, ciasto z białek , drugie danie, jajka nadziewane, biała czekolada, ciasto z orzechami, domowa czekolada, ciasteczka z czekolada, ciasteczka z marmoladą

Inne przepisy z Ciastka - domowe słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.