Oj jak dawno nie piekłam babki. Więc dziś jest. A z czym ? A z karobem - znacie karob ? Nie ? To koniecznie poznajcie. Karob jest odpowiednikiem kakao, melasy i czekolady i ma szerokie zastosowanie w kuchni. Ja dałam karob do babki zamiast kakao właśnie. A dodatkowo wzbogaciłam smak lemon curdem. A talerzyk na którym podałam babkę jest od Galeria Cuda Świata - antyki&design Rozwiń i czytaj przepis : czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...