"Arlekin" to ciasto, które zawsze bardzo mi się podobało. Strona wizualna mojego ciasta pozostawia jeszcze wiele do życzenia, ale jest całkiem OK. Ciasto jest proste i dość ładnie będzie się prezentować na stole. "Arlekin" to w zasadzie rodzaj babki. Jeżeli chcecie przełożyć ciasto dżemem, należy go najpierw mocno rozmieszać i delikatnie podgrzać. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarza... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...bardzo lubię takie ciasta gdzie trzeba się troszkę pobawić przy robieniu :)
Przepiękne to ciasto .... już wyobrażałam sobie, ze ciasta tnie się na kawałeczki ...a tutaj jak się okazuje proste w wykonaniu ciasto mamy:)
wygląda mega pracochłonnie! Może kiedys się pokuszę o zrobienie:Du mnie dziś królują babeczki, zapraszam :)dodałam <3
Bardzo dekoracyjne, pięknie się prezentuje i bardzo bajkowe ! Dla mnie rewelacyjne !!! Serdecznie pozdrawiam :)
Zrobiłam "Arlekina" i wszystkim bardzo smakowało. Przepis nieskomplikowany, łatwy do wykonania. Jedyna uwaga co do ilości mleka - dodałam dobrą szklankę (w przepisie pół szkl)aby uzyskać porządaną konsystencję ciasta. Do przełożenia użyłam Nutelli, w połączeniu z gorzką czekoladą do polewy - pycha! Polecam, Aly. Pozdrowienia dla Aleksandry:) Kolejny przepis udany.
To świetnie, że smakowało :)) W notatniku cioci było napisane, że to będzie właśnie pół szklanki mleka, u mnie też tyle wystarczyło. Czasami mąka potrzebuje więcej płynu. Fajnie, że potrafisz dostosować przepis do swoich potrzeb - to bardzo ważne w kuchni :). Gorące pozdrowienia Aly :))