CIASTO "ARLEKIN"

CIASTO

CIASTO "ARLEKIN"

"Arlekin" to ciasto, które zawsze bardzo mi się podobało. Strona wizualna mojego ciasta pozostawia jeszcze wiele do życzenia, ale jest całkiem OK. Ciasto jest proste i dość ładnie będzie się prezentować na stole. "Arlekin" to w zasadzie rodzaj babki. Jeżeli chcecie przełożyć ciasto dżemem, należy go najpierw mocno rozmieszać i delikatnie podgrzać. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Angie, 6 marca 2013 14:10:13

rewelacyjnie wygląda!

Gosia, 6 marca 2013 15:49:32

bardzo lubię takie ciasta gdzie trzeba się troszkę pobawić przy robieniu :)

Luka Li, 6 marca 2013 15:55:18

Fajny przepis:)

akanak, 6 marca 2013 17:01:54

wow! super! wygląda obłędnie!

nuta, 6 marca 2013 17:12:08

Ja Cię...!!!! Ale te motylki to piękne zrobiłaś!!

Kamciss, 6 marca 2013 18:45:11

Genialnie wygląda! :)

Jolanta Szyndlarewicz, 6 marca 2013 19:19:56

Przepiękne to ciasto .... już wyobrażałam sobie, ze ciasta tnie się na kawałeczki ...a tutaj jak się okazuje proste w wykonaniu ciasto mamy:)

moje pasje, 6 marca 2013 20:45:35

pięknie sie prezentuje :)

Majana, 6 marca 2013 21:21:40

Jakie śliczne ciasto! :)

Roz Airad, 6 marca 2013 22:26:30

wygląda bardzo smacznie ;D

Inspirowane Smakiem, 6 marca 2013 23:03:40

Jakie piękne... i jeszcze te motyle.:)))

kocie-smaki, 7 marca 2013 09:13:08

zawsze podziwiam twórców takich cukierniczych arcydzieł, pięknie!

MIZIA , 7 marca 2013 10:20:53

wygląda mega pracochłonnie! Może kiedys się pokuszę o zrobienie:Du mnie dziś królują babeczki, zapraszam :)dodałam <3

An-na, 7 marca 2013 13:29:53

Ciasto wygląda bardzo smacznie :) a te motylki są urocze :D

COOLinarna Strefa, 7 marca 2013 22:05:44

Bardzo ciekawy przepis. Oryginalne wykonanie. :)

Samantha, 10 marca 2013 22:18:05

Bardzo dekoracyjne, pięknie się prezentuje i bardzo bajkowe ! Dla mnie rewelacyjne !!! Serdecznie pozdrawiam :)

Anonymous, 11 marca 2013 14:17:25

Zrobiłam "Arlekina" i wszystkim bardzo smakowało. Przepis nieskomplikowany, łatwy do wykonania. Jedyna uwaga co do ilości mleka - dodałam dobrą szklankę (w przepisie pół szkl)aby uzyskać porządaną konsystencję ciasta. Do przełożenia użyłam Nutelli, w połączeniu z gorzką czekoladą do polewy - pycha! Polecam, Aly. Pozdrowienia dla Aleksandry:) Kolejny przepis udany.

Aleksandra Rybinska, 11 marca 2013 16:00:56

To świetnie, że smakowało :)) W notatniku cioci było napisane, że to będzie właśnie pół szklanki mleka, u mnie też tyle wystarczyło. Czasami mąka potrzebuje więcej płynu. Fajnie, że potrafisz dostosować przepis do swoich potrzeb - to bardzo ważne w kuchni :). Gorące pozdrowienia Aly :))