Babka kawowo-pomarańczowa

Babka kawowo-pomarańczowa

Babka kawowo-pomarańczowa

Pyszna babka w dwóch uzupełniających się smakach - kawy i czekolady.  250g masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka L 150 ml mleka  2 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej + 30 ml wody  skórka obtarta z 1 pomarańczy  1/2 szklanki cukru pudru + odrobina gorącej wody 1. Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.