Szkorbut się wywnętrza:) Makowiec to temat rzeka. Zaczynając od tego, czy powinno się go jeść na Wielkanoc, a kończąc na tym w jaki sposób należy go zrobić. Ja mam bluźnierczo prosty sposób dla zdesperowanych. Ideę podsunęła mi mama KonQbka i od tego czasu z powodzeniem służy mi w domu i na wszelkiego rodzaju imprezach składkowych. Robi niezmiennie dobre wrażenie, a wykonanie zajmuje dosłownie kilkanaście minut.Wiem, że tym razem w przepisie nie ma nic z naszych własnych składników, ale skoro pogoda nie pozw... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...