Kuchnie świata: ryż na słodko po meksykańsku

Kuchnie świata: ryż na słodko po meksykańsku

Kuchnie świata: ryż na słodko po meksykańsku

Przepis na : deser

  Szklanka ryżu, cukier, mleko, żółtka, wymieszać i piec 2-3 godziny - to oryginalny przepis na arroz con leche , czyli  ryż na mleku. To danie jest bardzo popularne w Meksyku. Oto przepis na pieczony ryż na słodko po meksykańsku z rodzynkami i płatkami migdałowymi w wersji szybkiej i lekkiej. Składniki 100 g ryżu 50 ml mleka lub mleka roślinnego 2 żółtka 2 łyżki płatków migdałowych 2 łyżki rodzynek 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka cukru trzcinowego do posypania szczypta cynamonu szczypta ka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.