Lekko imbirowa kawa mrożona
Lekko imbirowa kawa mrożona
Składniki:150ml mleka50ml wody2 łyżeczki kawy (np. Velvet)2 łyżki syropu korzennego2-3 kostki loduPrzepis:Mleko, wodę i kawę umieszczamy w shakerze i mocno "trzepiemy" przez ok. 1 minutę do utworzenia gęstej piany. Przelewamy zawartość shaker'a do wysokiej szklanki, dodajemy syrop (po ściance) i kostki lodu. Możemy udekorować całość przyprawą korzenną lub startą czekoladą.
czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Emcia Pichci
Autor
EmciaPichci
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
lekka, syrop, czekolada, napój
Inne przepisy z Emcia Pichci
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję