sałata - 10652 przepisów (strona:525/711)

Grillowana piętrowa gruszka z rukolą , serem i orzechami pekan 126

cukrem pudrem. GRUSZKI: Gruszki kroimy na 3 części. Układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy po ok. 5min. z każdej strony smarując odrobiną oleju bazyliowego. CAŁOŚĆ: Części grillowanych gruszek przekładamy świeżą sałatą, pokruszonym serem podprażonymi na suchej patelni orzechami. Całość obficie polewamy przygotowanym dressingiem. PORADA: Ser kozi możemy zastąpić serem feta lub brie. Przepis powstał jako efekt współpracy z ZT Kruszwica

Ostra na Słodko
Filet z kurczaka z karmelizowanymi truskawkami ( z klopsikami ryżowymi ) 144

mieszamy i formujemy klopsy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zezłocenia. CAŁOŚĆ : Mięso podajemy z gorącym sosem i usmażonymi klopsami. Świetnym dodatkiem będzie świeża sałata

Ostra na Słodko
Filet z mango w ostro – słodkiej glazurze 184

łyżeczka * pieprz mielony – 1 szczypta * papryka chili ( świeża ) – 1 szt * olej rzepakowy – 150 ml SAŁATKA : * ziemniaki – 150 g * pomidory koktajlowe – 100 g * sałata rukola – 2 garści * olej rzepakowy – 100 ml * sól – do smaku * ocet balsamiczny – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : MIĘSO : Filet z indyka oczyszczamy , układamy na desce , przykrywamy folią spożywczą

Ostra na Słodko
Brzoskwiniowy kurczak z ryżem 334

wolnym ogniu dusimy do miękkości oblewając powstającym sosem karmelowo – brzoskwiniowym. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Podajemy z gorącym ryżem wymieszanym z drobno posiekaną natką pietruszki oraz świeżą sałatą. Smacznego

Ostra na Słodko
Polędwiczki z kurczaka w aksamitnym sosie szampańskim z ziemniaczanymi ptysiami 294

Kroimy ukośnie na plastry. Opalamy delikatnie palnikiem, by marynata na mięsie jeszcze odrobinę się zrumieniła. Podajemy gorące z ziemniaczanymi ptysiami i sosem szampańskim. Świetnym dodatkiem będzie lekka sałatka z sałaty lodowej z dodatkiem pomidorków koktajlowych, orzechów nerkowca i kremem balsamicznym. Smacznego

Ostra na Słodko
Zbójcy w Pałacu i Tydzień Restauracji Groupon 147

smakach Danie główne : * Defilada Zup Polskich – cztery rodzaje, zupa podawana w małych kokilkach * Koronne potrawy kuchni polskiej: kotlet schabowy, bigos, żeberka, pieczone mięsa, kiełbasa , kaszanka , pieczone ziemniaki, domowe sałaty Deser : * szarlotka z bitą śmietaną * sernik NASZA OFERTA WYGLĄDAŁA TAK : http://www.groupon.pl/oferty/krakow-extra/zbojcy-w-palacu/34496623 zdjęcie z http://www.zbojcywpalacu.com/ Na stół kolejno wkraczały kolejne dania. Na początku chleb ze smalcem. Wielbicielką tego

Ostra na Słodko
Sałatka z fetą, awokado i pomidorem posypana pestkami słonecznika 569

ukrywam, że najbardziej na świecie lubię jeść sałatki. Wystarczy jakaś zielona baza (rukola, szpinak, sałata lodowa) i dodatki (tutaj mamy ogromne pole do popisu!). Teraz czas na dressing, aczkolwiek według mnie nie jest on konieczny. W swoich sałatkach unikam dressingów lub polewam sałatkę oliwą z oliwek, sokiem z cytryny... Po co dodawać sałatkom kaloryczności, skoro same w sobie są pyszne

Mango Papaja
Warsztaty "Kuchnia w parze ze zdrowiem" 175

batatów  ciasto czekoladowe z czerwoną fasolą koktajle z kukurydzy z pomarańczą i bananem Hitem dnia była aksamitna zupa krem z gotowanego na parze groszku, z dodatkiem pora, zielonej sałaty, mleczka kokosowego i orientalnych przypraw. Drugim daniem, które i osobiście też przypadło do gustu był pieczony burger przygotowany z białej fasoli i pieczonych batatów, podany w pełnoziarnistej

Kulinarne przygody Gatity
Placki z cukinii (bez glutenu, mleka i jajek) 279

Dziś na szybki obiad ekspresowe placki z cukinii :) Pysznie smakowały z dodatkiem sosu pomidorowo-bazyliowego oraz surówką z sałaty, roszponki i kalarepki. Dzieci twierdzą co prawda, że cukinii nie lubią ale tutaj została przemycona tak skutecznie, że nawet nie zorientowały się i placki w mig zniknęły ;) S kładniki: cukinia 2 małe szt, około 400g mąka kukurydziana lub jaglana

głodny alergik
Delikatna pierś z kurczaka w sosie cytrynowym 257

wpadly pestki ) wciśniętym sokiem z 1 cytryny , przykryć patelnię przykrywką i wyłączyć gaz. Zostawić pod przykryciem przez następne 5 minut, żeby pierś doszła.Podawać z dodatkiem np zielonej sałaty.  SMACZNEGO

zielonacukinka
Kebab- kebap 357

piekarniku na 180 C - 1 h 15 min. Po upieczeniu, odstawiamy do odpoczynku na przynajmniej 15min. Kroimy na cienkie paski.    Do kebaba potrzebujemy także- pomidory ogórki cebulę sałatę sosy czerwony i biały  pita chlebki lub wrapy- naleśniki Warzywa kroimy na mniejsze kawałki, pita chlebki smarujemy sosami dajemy mięso i warzywa - gotowe  :) Smacznego

Smaki Edyty
Biedronki z Pomidorków Koktajlowych (Dla dzieci) 254

miały wśród dzieci jednak niektórym dorosłym możliwe, że również przypadną do gustu. Biedronki z Pomidorków Koktajlowych - Składniki: ok. 250 g pomidorków koktajlowych ok. pół słoiczka czarnych oliwek łyżeczka majonezu sałata do dekoracji (opcjonalnie) Biedronki z Pomidorków Koktajlowych - Sposób przygotowania: Każdego pomidorka przecinamy na pół i przecinamy środek do 2/3 długości - lekko rozchylamy tworząc skrzydełka biedronki. Część oliwek kroimy na ćwiartki

Słodka Strona
Bułeczki - Pieski 187

miejsce nosków i oczek piesków. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 10-15 minut do zrumienienia bułeczek. Do dekoracji użyłam pomidorków koktajlowych pokrojonych w krążki, mini kiełbasek, i sałaty strzępiastej. *źródło inspiracji - przepis na "zwykłe bułeczki" http://pracowniawypiekow.blogspot.com Moje posty

Słodka Strona
Tortilla Meksykańska z Kurczakiem 396

ząbki czosnku ok. 120 g kukurydzy z puszki ok. 120 g fasoli czerwonej z puszki ok. 300 g papryki czerwonej (lub mix papryk: zielona, żółta, zielona) olej sałata (opcjonalnie) sos meksykański ( przepis ) lub chili Tortilla Meksykańska - Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w pasy, dodajemy ok 2 łyżki oleju, łyżkę przyprawy do kurczaka, odrobinę chili i po szczypcie reszty

Słodka Strona
Drożdżowe Warkocze - Paluchy z Ziołami Prowansalskimi 321

Drożdżowe paluchy w formie ładnie wyglądających warkoczy to idealny dodatek do sałatek czy też przystawek. Sprawdzą się również jako odrębna przekąska podana z ulubionymi sosami. Paluchy drożdżowe to nic innego jak tradycyjne ciasto na pizze z dodatkiem ziół prowansalskich splecionych w formie warkoczy. W smaku delikatne, puszyste, a przy tym chrupiące i bardzo smaczne. Bardzo prosta przekąska, która zaspokoi niejedno

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania