Wczorajszy Pęczak znakomity zachęcił mnie do połączenia go z łososiem. Zakupiłam więc 200 g dorodnego łososia, posoliłam, lekko popieprzyłam, skropiłam odrobiną oliwy i owiniętego w folię aluminiową, włożyłam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Pamiętajcie, aby przed pieczeniem nie skrapiać go cytryną, ponieważ staje się wtedy mniej soczysty. Najlepiej dodać mu smaku skrapiając go dopiero na talerzu. Dlatego ja do upieczonych ryb podaję cząstki cytryn, aby każdy sam wg. swojego g... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...