Wtorek: Makaron primavera

Wtorek: Makaron primavera

Wtorek: Makaron primavera

Lekko przekręcony przepis na kultową pastę primavera. Zamiast śmietanowego sosu dodaliśmy do makaronu smakowite pesto. Dzięki temu danie jest lżejsze i można je zjeść na zimno, jak sałatkę, albo na ciepło jak zwykły makaron. Czas : 15 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 duże Wiosenny makaron primavera Podstawowym składnikiem makaronu primavera są szparagi. Inne składniki można dodawać dowolnie Primavera po łacinie oznacza wiosna. W 1975 r. w nowojorskiej restauracji Le Cirque powstało sły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, szparagi, pieczarki, cukinia, sosy, pasta, sałatki, sałatka, tarta, spaghetti, świderki, brokuły, salatka makaronowa, rukola, szpinak, dietetyczne , dietetycznie, fasolka, brokuł, sałata, cukinia na zimę, salatka z makaronem, sos spaghetti, lekkie sałatki, makaron ze szpinakiem, dania dietetyczne, sałatka dietetyczna, sałatka z rukolą, spaghetti ze szpinakiem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.