Przepis na : obiad
Tydzień leśny dobiega końca a ja nie upolowałem ani dzika, ani nawet porządnego borowika. Marzenka to jednak zna życie (albo mnie) ;) Przyniosłem za to koszyk jagód i wymyśliłem z nich leśno-myśliwski sos. W parze z udomowionym dzikiem sprawdził się bardzo dobrze. Same czarne jagody są przecież bardzo leśne, a dodatek jagód jałowca nieodparcie kojarzy się z dziczyzną (chyba że niektórym z ginem z tonikiem ;)). Przy okazji: to co rośnie na jałowcu to są szyszkojagody, a więc specyficzny rodzaj szyszki. Nagozalążk... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...