Tagliatelle z ragout z soczewicy (Tagliatelle con ragù di lenticchie)

Tagliatelle z ragout z soczewicy (Tagliatelle con ragù di lenticchie)

Tagliatelle z ragout z soczewicy (Tagliatelle con ragù di lenticchie)

Przepis na : obiad

SKŁADNIKI 400 g makaronu typu tagliatelle 250 g soczewicy 500 g pulpy pomidorowej 400 ml wody 1 cebula 2 marchewki 2 ząbki czosnku papryczka chili bazylia tymianek natka pietruszki s ó l, pieprz oliwa z oliwek  **** INGREDIENTI 400 g di tagliatelle 250 g di lenticchie 500 g di polpa di pomodoro 400 ml di acqua 1 cipolla 2 carote 2 spicchi d'aglio peperoncino basilico timo prezzemolo sa le, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE W dużym garnku rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy. Na oliwie szklimy  cebulę  pokroj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, pasty, pasta, sosy, mielone, tagliatelle, zupa pomidorowa, sałata, makaron tagliatelle, makaron na obiad, mięso, obiad, sos pomidorowy, mięso mielone

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.