Timballo z fasolką szparagową (Timballo di fagiolini)

Timballo z fasolką szparagową (Timballo di fagiolini)

Timballo z fasolką szparagową (Timballo di fagiolini)

SKŁADNIKI 300 g fasolki szparagowej 40 g parmezanu 30 g orzeszków piniowych 125 ml śmietany 1 łyżka m ą ki   2 jaja gałka muszkata ł owa s ó l, pieprz   **** INGREDIENTI 300 g di fagiolini 40 g di parmigiano 30 g di pinoli 125 ml di panna 1 cucchiaio di farina    2 uova noce moscata sale, pepe PRZYGOTOWANIE Fasolkę szparagową oczyszczamy odcinając końcówki, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut. Dokładnie odcedzamy i osuszamy.  W misce ubijamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, fasolka szparagowa, sałata

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.