Jajko zapiekane w awokado

Jajko zapiekane w awokado

Jajko zapiekane w awokado

Przepis na : śniadanie

Jajko zapiekane w awokado Wolne dni i długie, leniwe poranki inspirują do przygotowania smacznych i niespiesznych śniadań. Wiosną i latem z pewnością znajdziecie wiele okazji na przygotowanie takiego właśnie śniadania. Moją propozycją na śniadanie jest jajko zapiekane w awokado - niezwykle prosta i szybka do przygotowania, a jednocześnie pyszna i zdrowa potrawa. Gorąco polecam!  Jajko zapiekane w awokado Składniki 2 awokado 4 małe jajka sól, pieprz słodka papryka sos sriracha (opcjonalnie) Przygotowanie:&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.