Chutney cebulowo rabarbarowy.

Chutney cebulowo rabarbarowy.

Chutney cebulowo rabarbarowy.

Sos ten polecam na letni czas zamiast majonezowych itp. Doskonały do białych mięs ,wędlin ,serów. Doskonały dodatek do sałaty masłowej.200g cebuli czosnkowej200g rabarbaru1 pomarańcza lub 100ml soku pomarańczowego50g rodzynek2 łyżki miodu200ml wina białego1 łyżeczka papryki ostrej1 łyżeczka kolendry0,5 łyżeczki świeżego imbiru1 łyżka sosu sojowegoCebulę i pomarańczę (obraną) pokroić w kostkę ,rabarbar w 0,5 cm kawałki. Rodzynki sparzyć i osączyć.Wszystkie składniki wsypać do rondla i dusić , aż sos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.